Amigurumi,  Boek,  Patroon

Walter Walvis

In de zomer van 2019 is het boekje Zomer & Zee Haaksels van Freubelweb uitgekomen en ik mocht daar samen met 9 andere bekende haaksters en ontwerpers een bijdrage aan leveren. Toen Loes van Freubelweb me vertelde wat het thema van het boekje zou zijn, hoefde ik niet lang na te denken over wat ik wilde gaan maken. Al van jongs af aan heb ik een grote fascinatie voor de onderwaterwereld en dan met name voor walvissen. Mijn keuze voor een leuke amigurumi was dus snel gemaakt!

Het was wel even puzzelen tijdens het ontwerpproces om een leuke, originele walvis te creëren, maar beetje bij beetje kwam Walter tot leven. Ik houd ontzettend van streepjes, dus net als bij eerdere ontwerpen zoals Ferdinand Vos moest Walter ook een kledingstuk met streepjes aan. Het idee voor het hoedje ontstond snel nadat ik zag hoe goed het strepenpatroon stond bij Walter en daarmee kreeg hij zijn uiteindelijk uiterlijk.

Om Walter te kunnen maken hoef je geen gevorderde haker te zijn. Kun je meerderen en minderen met vasten dan heb je hem binnen een mum van tijd af! Alleen voor de hoed moet je stokjes kunnen maken. Walter is daarmee een toegankelijk patroon en je kunt lekker afwisselen met het kleurenpatroon van het lijf, de strepen en het hoedje. Er bestaat een kans dat Walter mijn persoonlijke favoriet Ferdinand van de troon gestoten heeft. Of zullen we het houden op een gedeelde eerste plaats?

Het boekje Zomer & Zee Haaksels, waarin Walter exclusief verschenen is, is onder andere verkrijgbaar in de webshop van Freubelweb voor de zachte prijs van 8,95 euro. Hiermee schaf je niet alleen een boekje aan met 10 leuke ontwerpen van verschillende bekende hakers en ontwerpers, maar steun je ook nog de Esther Vergeerfoundation. Alleen maar voordelen als je het mij vraagt!

Uiteraard ben ik ontzettend benieuwd naar jullie versies van Walter. Ik heb al veel mooie varianten voorbij zien komen dit weekend. Super leuk om te zien dat hij zo goed in de smaak valt en ik kijk uit naar alle andere mooie Walters die nog zullen verschijnen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *